Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Masszázzsal is gyógyulhatsz!

2018/02/09. - írta: Galgóczi Dóra

 Megújult szervezet, csökkenő tünetek – ezt kínálja a masszázsterápia. Próbáld ki, és meggyőződsz róla!

A képzett szakember által végzett masszázs jóval többet nyújt, mint kellemes kikapcsolódást. Számtalan betegség tünetét mérsékli, és esélyt ad a szervezetednek, hogy életre keljenek az öngyógyító erők.

21574332_ml.jpg

Enyhébb problémák esetén tökéletes megoldást remélhetsz, míg krónikus panaszoknál a hagyományos orvosi kezelés kiegészítéseként segít gyorsabban visszanyerned egészségedet. Válaszd ki a különböző masszázs-fajták közül, melyik ígér számodra hatékony gyógymódot!

 

Svédmasszázs – nyugat és kelet találkozása

 

A távol-keleti orvoslás energetikai nézetei és a nyugati anatómiai tapasztalatok ötvöződnek a svédmasszázs módszerében. Per Henrik Ling, a stockholmi egyetem fiziológus szakértője dolgozta ki a technológiát, mely világszerte egyre népszerűbbé válik.

A változatos kézmozdulatokkal végzett ütögetés, gyúrás semmiképp nem okoz fájdalmat. Az 50-60 percen keresztül tartó masszázs során legfeljebb csak fehérnemű marad rajtad, ám nem érzed kellemetlenül magad, hiszen testedet mindvégig lepedő fedi, és a masszőr csak az éppen kezelt testfelületet hagyja szabadon. Mielőtt hozzákezd a kezeléshez, érdeklődik az állapotod felől. Ez különösen lényeges, hiszen minden panaszt más-más mozdulatok enyhítenek.

A masszázs kezdetén hason fekszel, és a hátadon kezdődik a kezelés. Miután a hátadra fordultál, a lábad következik, majd a karok, a nyak és a vállaid. Ha úgy érzed, nem elég erőteljes, vagy éppen túl intenzív a hatás, bátran szólj, masszőröd alkalmazkodik az igényeidhez.

A svédmasszázs kiváló segítséget nyújt ízületi panaszok, izommerevség esetén. Fokozza a vérellátást, oxigént juttat a szövetekhez, így a tápanyagok könnyebben beépülnek a sejtekbe. Javítja a nyirokkeringést, megszabadít a méreganyagoktól. A sportolás után kialakult izomlázat is enyhíti, mérsékli az izmok savasságát. Növeli energiaszintedet, így nagyobb lendülettel kezdheted a rendszeres testedzést. Krónikus fáradékonyság esetén is érdemes kipróbálnod: a hatást már az első kezelés után érezheted.

 

Thai masszázs – a buddhisták titka

 

Indiában már 2500 évvel ezelőtt felfedezték a buddhista szerzetesek, milyen hatást gyakorol ez a masszázsfajta a szervezetre. Később ötvözték az ősi kínai gyógyászat módszereivel, az akupunktúrával, és az indiai jóga elemeivel is. Kezdetben Thaiföldön gyakorolták sikerrel, ma pedig szinte minden földrészen elismert gyógymódnak tekintik.

A svédmasszázzsal ellentétben itt nem ágyon fekszel, hanem a földre helyezett matracon, és ruháidtól sem kell megszabadulnod. Lábaidtól a fejedig minden testrészed aktívan részt vesz a kezelésben, hiszen masszőröd lazító-nyújtó mozdulatokkal jógára emlékeztető mozgásra bírja izmaidat. Semmiképp nem kell furcsa pózoktól tartanod! A masszázs során oldódnak az energia-blokkok, hasonlóan az akupunktúrás kezelésekhez. Zavartalanná válik a vérkeringés, anyagcseréd működése kiegyensúlyozottá válik. Magas vérnyomásod egészséges tartományba kerül, légzőrendszeri panaszaid is enyhülnek. Hátfájás, reumatoid arthritisz esetén is érezheted kedvező hatását. Egész szervezeted harmonizálása által a masszázs késlelteti az öregedési folyamatokat. Javul koncentrációs készséged, és ha szorongásra hajlamos személyiség vagy, a feszültség-oldó hatást is tapasztalhatod.

Kiegészítő gyógymódként, orvosoddal egyeztetve hatékony lehet, ha kemoterápiás kezelésben részesülsz. A thai masszázs bizonyítottan csökkenti a kellemetlen mellékhatásokat, esélyt ad a sejteknek a gyorsabb regenerálódásra. Nem ajánlott közvetlenül a kezelés után alkalmazni, jobb, ha két beavatkozás között fordulsz a masszőrhöz.

 

Aromamasszázs – test és lélek harmóniája

 

Az illóolajok gyógyhatására épülő aromaterápia és a masszázs eredményei megsokszorozódnak, ha a kettőt összekapcsolva alkalmazzák. Az aromamasszázs kétféle úton is kifejti gyógyító erejét. Az illóolajok aromáját belélegezve a központi idegrendszer üzenetet küld tested megfelelő pontjaihoz. Emellett a masszírozás, dörzsölés által az olajok a bőrön keresztül a véráramba jutnak, így fejtik ki jótékony hatásukat szervezetedben.

A masszőr lassú, óvatos mozdulatokkal simítja bőrödbe az olajat, mely főként növényi kivonatokat tartalmaz. Ha fájdalom csökkentése a cél, az adott testrészt fogja kezelni. Általános közérzetjavításhoz nagyobb testfelületre kerül az illóolaj.

Milyen panaszokat enyhít az aromamasszázs?

  • Meghűlés
  • Emésztési zavarok
  • Fejfájás
  • Változókori problémák
  • Izom- és ízületi fájdalmak
  • Lassult anyagcsere
  • Alvászavar
  • Feszültség, kimerültség

Ne felejtsd el tájékoztatni a masszírozást végző szakembert, ha allergiától szenvedsz. Így nem kerül sor a panaszt okozó növény olajának használatára. A kezelés után nem csak fizikai állapotjavulást észlelsz, de kiegyensúlyozottabb hangulatba kerülsz, az enyhe depresszió tünetei is mérséklődnek a megfelelő olajok használatától. A levendula olaja elősegíti az ellazulást, a rózsaolaj húgyúti panaszok esetén segít, a teafa baktérium- és vírusölő tulajdonságával véd a fertőzésektől, az eukaliptusz csökkenti a meghűléssel járó nehézlégzést, a narancs és a fahéj kombinációja méregteleníti szervezetedet.

A különböző masszázsfajtákat országszerte elérheted, legjobb, ha gondosan tájékozódsz, hogy valóban szakszerű kezelésben részesülj.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6013609715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása