Galgóczi Dóra blogja

Dobd fel a zabkásádat!

2018/04/24. - írta: Galgóczi Dóra

Nem, nem a plafonra. Még akkor sem, ha már meguntad, hogy mindig ezt eszel reggelire. Néhány kis trükkel igazi íz-orgiát varázsolhatsz a zabpehelyből, és alig várod, hogy nekiláss.

zabkasa.jpg

 

Az alap minden esetben ugyanaz: előző este áztasd tiszta vízbe vagy növényi tejbe a szükséges zabpehely-mennyiséget. Reggel pár perc alatt kiegészítheted az alábbi variációkkal:

 Almáspite ízvilág:

Párolt alma, mazsola, diódarabkák, fahéj, juharszirup vagy más édesítőszer. Az alma párolásához használt vizet is tedd a zabhoz, majd a többi hozzávalóval keverd össze. Kicsit melegítsd meg fogyasztás előtt. Akárcsak a nagyi almáspitéje, meg fogsz lepődni! 

Túrótorta feeling:

Vanília, mazsola, édesítőszer, néhány csepp citromlé. Keverd mindezt a beáztatott zabhoz, és túrótortára vagy túrós palacsintára emlékeztető finomságot kapsz. Hidegen és melegen is kitűnő.

 Kókuszgolyó varázslat:

Karobpor vagy kakaópor, nádcukor vagy édesítőszer, kókuszreszelék. Hedonistáknak, intenzíven edzőknek vagy extrém vékonyaknak csokireszelék is mehet bele. Először az édesítőt keverd össze a karob- vagy kakaóporral, tedd a zabkásához, majd a kókuszreszeléket is add hozzá. A tetejét néhány szem málnával díszítheted.

 Karácsonyi emlékek:

Fahéj, vanília, ánizs, dió- vagy manduladarabkák, felkockázott narancs, édesítő. Ez a változat forrón az igazi! Ünnep-idéző hangulat, nem csak karácsonykor érdemes megkóstolnod.

 Pink lady

 Eperszezonban próbáld ki! Fél csésze epret botmixerrel pépesíts, öntsd az előzőleg kevés vízbe áztatott zabhoz. Pár szem darabolt epret is tegyél hozzá, szórd meg kevés édesítőszerrel vagy nádcukorral. Hidegen fogyasztva remek frissítő. Még a legválogatósabb gyerekek sem fognak ellenállni, a szép színvilágot meglátva!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2613825184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

uluk4i 2018.04.25. 15:40:08

Kedves Dóra, nagyon jónak hangzanak ezek az ötletek, ki fogom próbálni mindet. Egy kérdés: miért kell a zabot beáztatni? Én azt hittem, csak kis vízzel - tejjel be kell rakni 2 percre a mikróba és kész! :)

Galgóczi Dóra 2018.04.26. 22:09:43

Kedves@uluk4i: nem kötelező beáztatni, csak valamivel könnyebben emészthető úgy. De akinek nem érzékeny az emésztőrendszere, akár reggel forró vízzel leöntheti, és máris ehető :-) A mikrónak én nem vagyok híve, de ahány ház, annyi szokás! Örülök, hogy megtetszettek a variációk.