Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Mit tegyél frontérzékenység esetén?

2019/01/25. - írta: Galgóczi Dóra

Minden évszakban előfordulnak időjárási frontok. Van, aki észre sem veszi, másoknál egyértelmű panaszokat okoz. Minden frontfajta más-más tüneteket vált ki.

clouds_1.jpg

 Végre itt a meleg, mégsem örülünk?

 Amikor eléri az országot a melegfront, kiszorítva az itt tartózkodó hideg levegőt, felerősödnek a műtéti fájdalmak, és a korábbi sebek után megmaradt hegek is érzékennyé válnak. Erős kimerültség léphet fel, és gyengül a reakciókészség. A gyulladással járó fertőzéses betegségek kockázata fokozódik. Ebben az esetben a korszerű fájdalomcsillapító gyógyszerek közül azt válasszuk, amelyik kettős hatást nyújt: a fájdalom enyhítése és a gyulladás csökkentése érdekében nem szükséges többféle készítményt szedni.

A melegfronttal szembeni érzékenységet mérsékli a B 2 vitamin, a C- és K vitamin fokozott bevitele. A citromfű, a macskagyökér és a komló teája az ilyenkor fellépő, ingerlékenységből fakadó fej- és gyomorfájdalmakon segít.

 Görcshajlam a hidegfront érkezésekor

 Az emésztő- és kiválasztószervek előre jelezhetik, hogy nemsokára megérkezik a hidegfront. A gyomor, az epe és a vese görcskészsége erősödik, különösen, ha az érzékenység korábban is fennállt. Nem véletlen, hogy az idő előtti szülések is leggyakrabban a hidegfront alatt következnek be, a fokozódó méhösszehúzódások miatt. A vérnyomás alacsonyabb lesz, így tompa fejfájás is kialakulhat, szédülés kíséretében. Az erőteljesebb panaszok azonnali orvosi ellátást igényelnek. Enyhébb tünetek esetén segít a B 1 vitamin táplálékkiegészítő formájában történő fogyasztása, és a kalcium-magnézium tartalmú tabletta vagy feloldható granulátum is csökkenti a görcsöket.

 Esőben fájdalmas a mozgás

 A csapadékos időjárás a mozgásszervi problémák, a reumás megbetegedések tüneteit fokozza. Sokan már több nappal előre megérzik a változást, fellángolnak az ízületi fájdalmak és a gyulladások. Csökken az a mozgásmennyiség, melyet még elviselhető módon végre lehet hajtani. A csapadékhoz gyakran magas páratartalom is társul, ez a keringési rendszert terhelve tovább nehezíti a fizikai munkát. Azonban a tartós tétlenség felerősíti a kopással járó ízületi panaszokat, ezért fontos a megelőző kezelés.

A mozgásszervi fájdalmakat enyhítő gyógyszerek és krémek, gélek együttes alkalmazása kiegészíthető a réti legyezőfű és a nyírfa teájával. A homeopátiás Rhus Toxicodendron C 15 nevű golyócskákat elszopogatva enyhül a derékfájás és könnyebbé válik a járás. A lúgosító zöldséglevek fogyasztása ilyenkor különösen előnyös.

 A fejfájást nem fújja el a szél

 Sőt, inkább előidézi! A szeles idő, amely két terület légnyomás-különbsége miatt keletkezik, nyugtalansággal kísért görcsös fejfájást is okozhat. A főn, vagyis a meleg szél migrénes rohamot válthat ki, főként, ha valaki élete során korábban is szenvedett a féloldali kínzó fejfájástól. Erre a fájdalomtípusra célzott gyógyszeres kezelés is létezik, emellett az őszi margitvirág tartalmú kapszula bevétele és a homeopátiás Spigelon tabletta elszopogatása már a bevezető, aurának nevezett tünetek alatt segít.
A szeles időben fellépő éjszakai nyugtalanságot a levendula illóolajának párologtatása csökkenti.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr614571160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása