Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Dió, az agy tápláléka

2018/02/20. - írta: Galgóczi Dóra

A héjából kibontott dióbél formája és barázdáltsága meglepően hasonlít az emberi agy kinézetéhez. Ha szellemi munkát végzel, vagy szeretnéd megőrizni memóriádat idősebb korodban is, feltétlenül gondolj a dióra. Tápanyagai segítik a neurotranszmittereknek nevezett ingerületátvivő molekulák tevékenységét, így az információ akadálytalanul áramlik az agysejtek között. A Bostoni Egyetem kutatóorvosa, Dr. James Joseph bizonyította, hogy a dió az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét is mérsékli. Meggátolja a betegségre jellemző plakkok képződését, és ha már megjelentek, segít kiválasztani, majd lebontani.

21451409_l.jpg

A dió kiváló forrása az omega 3 zsírsavaknak, ezen belül is legfontosabb az alfa-linolénsav tartalma. Ez az anyag a szervezetben egy másik létfontosságú zsírsav, a DHA képződéséhez járul hozzá, mely az újszülöttek egészséges agyműködését támogatja. A várandósság alatt különösen fontos naponta néhány szem dió elfogyasztása.

Kisgyermekeknek csak két éves kor után ajánlott a dió óvatos beillesztése az étrendjükbe, eleinte darálva. Figyeljük, nem okoz-e allergiás reakciókat. Szerencsére a dióval szembeni érzékenység ritkább, mint a mogyorófélékkel szembeni allergia. Egész évben kapható, érdemes rászokni a fogyasztására.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2913620168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása