Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Nehezen döntesz? Segítenek a virágesszenciák!

2020/08/27. - írta: Galgóczi Dóra

Ott állsz a kenyerespult előtt, és fogalmad sincs, melyiket válaszd. Szeretnél tanulni még valamit, de nem tudod, mihez is lenne kedved. Megkérték a kezedet, de nem tudsz elhatározásra jutni, vajon tényleg ő az igazi?

dontes_2.jpg

 Utálok dönteni!

 Ha nehezen megy a döntés, valószínűleg már jó előre tartasz minden helyzettől, amikor választanod kell. Legyen szó egészen apróságról, vagy akár sorsdöntő kérdésről, te egyre csak vacillálsz. Sőt, ami még rosszabb: ha végre letetted a voksodat egy döntés mellett, utána mardos a kétség: vajon nem mégis a másik lehetőség lett volna jobb?

Az örökös önmarcangolás szorongáshoz, álmatlansághoz, idegességhez vezet. Ráadásul sejted, a többiek néha furcsának tartanak a kételkedéseid miatt. Ha már realizáltad a problémát, ez is egy fontos lépés. De a végső cél persze az, hogy megoldást és megnyugvást találj.

 Miért nehéz a választás?

 A kisgyerek még biztos a döntéseiben. Ő a hercegnős vagy Star Wars feliratú rövidujjú pólót akarja felvenni akkor is, ha kint már nagy pelyhekben hull a hó. Ő először a második fogást akarja megenni, és csak utána a levest. Utál oviba menni, ám mikor nyári szünet van, bizony kedve támadna játszani az óvónénivel.

Majd jönnek a szülők, az iskola, az érthető és érthetetlen elvárások, és jól elbizonytalanítják. Mire felnőtt lesz, jobban érdekli, mit szólnak mások a tetteihez, mint az, hogy neki mi lenne jó. Te is ilyen kisgyerek voltál, és így változtatott meg az élet az évek során? Próbáld ki a szelíd gyógymódot, hogy növekedjen a magabiztosságod.

 Szalad fűhöz-fához…

 …szalad a vargához, írja Móra Ferenc a Cinege cipője című, a gyerekeknek szóló versében. Ha nem tudsz dönteni, akkor te is mindenkit megkérdezel, hogy ő mit tenne a helyedben? Ez is egy jellemző viselkedésforma, de lehet, hogy inkább magadban őrlődsz, és nem kérsz tanácsot.
A Bach-virágterápiában más-más esszencia segít ezekben a különböző hozzáállásokban, ezért fontos a személyes megbeszélés, hogy számodra melyik lenne a leghatásosabb.

cerato-flower-essence_1.jpg

A döntéshelyzeteknek létezik még egy érdekes formája, az, amikor nem két vagy több dolog közül kell választanod, hanem egyszerűen érzed a változás igényét, de amerre a szél fúj, arra sodródsz te is, egyszer ezt gondolod, másszor azt, és nincs határozott elképzelésed. Ebben az állapotban is segít a terápia. A szépsége pedig többek közt az, hogy nincs mellékhatása, a személyre szóló cseppeket otthon szedheted és rövid időn belül érzed a változást. Már több vendégem beszámolt róla, hogy ennek hatására született meg benne a döntés, hogy végre otthagyja utált munkahelyét és kedvére valót talált helyette. Vagy a régóta latolgatott babatervezés során most megszületett a szilárd elhatározás – és egy év múlva a kisbaba is.

Bővebb információkat olvashatsz itt, és várlak szeretettel, ha kipróbálnád a virágterápiát:

http://naturszirom.hu/kezelesek/bach-viragterapias-tanacsadas.html

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6616178528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása