Vendégváró sós süteményként is megállja a helyét, de kedvenced lesz akkor is, ha egy könnyű vacsorára vágysz. Elkészítése egyszerű, és igazán költséghatékony. A gyerekek is szeretni fogják!
- egy bögre morzsolt csemegekukorica
- egy nagyobb sárgarépa
- egy bögre zabpehely
- fél bögre kukoricaliszt
- fél bögre durumliszt
- három evőkanál szezámmag
- egy kávéskanál só
- késhegynyi szódabikarbóna
A kukoricát megpároljuk, kevés vízzel összeturmixoljuk. A répát lereszeljük. A szezámmagot teflonserpenyőben megpirítjuk.
Egy lábosba öntjük a kukorica-masszát, hozzáadjuk a répát, a szezámmagot, liszteket, sót, szódabikarbónát és annyi vízzel keverjük össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Alufóliával bélelt tepsibe simítjuk, 200 fokon kb. 20 percig sütjük és kihűlés után kockákra vágjuk. Hidegen, melegen is fogyasztható!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.