Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Nem éred el a célodat? Bontsd centikre!

2020/02/15. - írta: Galgóczi Dóra

Kitűzöl egy célt, hogy mától kezdve minden héten háromszor tornázol, vagy, hogy nyárra öt kilóval kevesebb leszel. Esetleg, hogy minden hétvégén túrázni fogsz, és esténként tévézés helyett sétálsz.
Majd eltelik egy kis idő, és azt veszed észre, hogy semmit sem haladtál a célod felé. Mert mindig közbejött valami, vagy túl fáradt voltál, esetleg csak egyszerűen elment a kedved.

steps.jpg

A célok felé a sikerélmény fog vezetni. Sikert pedig akkor érzel, ha valamit megtettél – legyen az csak egy egészen pici lépés! Ezért bontsd kis részekre a célodat, amolyan rész-célokra. Nem kell eldöntened, hogy pénteken is fogsz-e tornázni meg jövő hónapban is. Csak most, a mai napon húzd fel a pólót és az edzőcipőt, és akár otthon egy videóra, akár a közeli teremben tornázz egy órát. Csak ma. A többit majd meglátod.

Ha ebbe is nagy nehézségek árán gondolsz bele, akkor először tegyél úgy, mintha. Mintha tornázni készülnél, de még engedd meg magadnak, hogy talán nem is fogsz. Húzd fel a pólót. Még most is visszafordulhatsz, és ez az érzés megnyugtat. Húzd fel a cipőt. Még leveheted, nem kötelező elindulni, vagy betenni a videót. Elindítottad a tornát? Nyugi, ha elfáradsz negyedóra után, kikapcsolhatod. Jé, már fél óra is eltelt? Akarod leállítani? Nem? Nahát.

Ugyanez a fogyókúrával. Csak ma egyél müzlit vajaskenyér helyett. Holnap nem muszáj. A ma a tiéd. Ebédre brokkoli, csak kóstold meg, és ha nem ízlik, kisütheted a mirelit krumplit. Nyugi, félretolhatod a brokkolit, hagyd is már abba, elég lesz. Elfogyott mégis? Nahát.

Szeretnéd megtanulni a tanfolyamodra az anyagot, de szörnyen sok és unalmas. Abba is hagynád az egész kurzust. De azért, csak ma, két oldalt vegyél át belőle. Ha nem bírod tovább, holnap nem kell hozzányúlni. Sőt, ma is megszakíthatod az első oldal után. Még mindig a kezedben van a jegyzet? Odaértél a második oldal aljára? Nahát.

A részcélok megnyugtatnak, és ahelyett, hogy rád borulnának, mint egy hatalmas, sötét felhő, inkább szelíden haladnak melletted. Nem is rémisztő szembenézni velük. Minden egyetlen lépéssel kezdődik és sok pici lépéssel folytatódik. Járni pedig már megtanultál másfél évesen, szóval nem lesz baj.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr4715475376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása