Szereted a több összetevőből álló ízvilágot, de kipróbálnál mást is a rakott krumpli helyett? Íme egy recept, ami tulajdonképpen kettő!
Vegán konyhámban igyekszem többféle gabonát felhasználni, ezek közt is kedvencem a köles. Lúgosít, rostban gazdag és sokféleképpen ízesíthető. A tofu pedig kiváló növényi fehérjeforrás, aki a hüvelyeseket nehezebben emészti, a tofuval általában nincs gondja. A fűszerezés variációja végtelen!
Hozzávalók:
1 csomag natúr tofu
20 dkg köles
két paradicsom
egy zöldpaprika
egy pohár szójajoghurt
5 dkg darált zabpehely
10 dkg zsemlemorzsa
kevés só
fűszerek (lehet fűszerkeverék, vagy
össze is válogathatod kedved szerint.)
A kölest kevés sóval puhára főzzük, elfelezzük. Egyik feléhez fűszereket adunk. A tofut felkockázzuk, szintén elfelezzük a mennyiséget. A tofukockák egyik felét a felkockázott paprikával és paradicsomokkal megpároljuk, félretesszük. A többi tofuhoz nem adunk zöldséget, viszont fűszerekkel gazdagon meghintve szintén megpároljuk.
A zsemlemorzsát megpirítjuk. A szójajoghurthoz ízlés szerinti fűszereket keverünk, és hozzáadjuk a darált zabpelyhet is.
Lecsós változat:
A natúr köles egy részét elsimítjuk a sütőpapírral bélelt tepsiben. Rátesszük a paprikás-paradicsomos tofukockák felét, megszórjuk zsemlemorzsával. Még egy ugyanilyen réteget készítünk a maradékból.
Fűszeres-öntetes változat:
A fűszerezett köles egy részét elsimítjuk a sütőpapírral bélelt tepsiben. Zsemlemorzsát szórunk rá, és a szójajoghurtos öntet egyik felével meglocsoljuk. Még egy ugyanilyen réteget készítünk a maradékból.
Mindkét változatot előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 15 percig sütjük. Az öntetes változatnál fogyasztáskor további fűszerezett szójajoghurtot kínálhatunk. A lecsós verzió tetejére ízfokozóktól mentes ketchupot önthetünk. étvágyat kívánok �
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
BNati 2018.09.29. 14:11:49