Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Rakott tofu, kétféleképpen

2018/09/28. - írta: Galgóczi Dóra

Szereted a több összetevőből álló ízvilágot, de kipróbálnál mást is a rakott krumpli helyett? Íme egy recept, ami tulajdonképpen kettő!

 rakott_tofu_lecsos_1.JPG
Vegán konyhámban igyekszem többféle gabonát felhasználni, ezek közt is kedvencem a köles. Lúgosít, rostban gazdag és sokféleképpen ízesíthető. A tofu pedig kiváló növényi fehérjeforrás, aki a hüvelyeseket nehezebben emészti, a tofuval általában nincs gondja. A fűszerezés variációja végtelen!

 Hozzávalók:

1 csomag natúr tofu

20 dkg köles

két paradicsom

egy zöldpaprika

egy pohár szójajoghurt

5 dkg darált zabpehely

10 dkg zsemlemorzsa

kevés só

fűszerek (lehet fűszerkeverék, vagy

össze is válogathatod kedved szerint.)

 A kölest kevés sóval puhára főzzük, elfelezzük. Egyik feléhez fűszereket adunk. A tofut felkockázzuk, szintén elfelezzük a mennyiséget. A tofukockák egyik felét a felkockázott paprikával és paradicsomokkal megpároljuk, félretesszük. A többi tofuhoz nem adunk zöldséget, viszont fűszerekkel gazdagon meghintve szintén megpároljuk.
A zsemlemorzsát megpirítjuk. A szójajoghurthoz ízlés szerinti fűszereket keverünk, és hozzáadjuk a darált zabpelyhet is.

Lecsós változat:

A natúr köles egy részét elsimítjuk a sütőpapírral bélelt tepsiben. Rátesszük a paprikás-paradicsomos tofukockák felét, megszórjuk zsemlemorzsával. Még egy ugyanilyen réteget készítünk a maradékból.

Fűszeres-öntetes változat:

A fűszerezett köles egy részét elsimítjuk a sütőpapírral bélelt tepsiben. Zsemlemorzsát szórunk rá, és a szójajoghurtos öntet egyik felével meglocsoljuk. Még egy ugyanilyen réteget készítünk a maradékból.

Mindkét változatot előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 15 percig sütjük. Az öntetes változatnál fogyasztáskor további fűszerezett szójajoghurtot kínálhatunk. A lecsós verzió tetejére ízfokozóktól mentes ketchupot önthetünk. étvágyat kívánok �

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr4314259855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2018.09.29. 14:11:49

A kiegyensúlyozott étrend, a válogatott táplálék és táplálékkiegészítők híve vagyok. Ha "ezek sem válnak be" akkor testmozgásra, diétára és valószínűleg méregtelenítésre is szüksége van a szervezetnek. Utána minden helyreáll. :) havasilotuszbetet.hu/termekek/
süti beállítások módosítása