Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Hormonális problémákra reflexológia!

2019/08/29. - írta: Galgóczi Dóra

Inzulinrezisztencia, termékenységi gondok, pajzsmirigy alul- vagy túlműködés. Egyre gyakrabban előforduló állapotok ezek, és szándékosan nem írom azt, hogy betegségek. Mert nem azok. Kezelhető állapotok, ha kell, orvosi segítséggel, de mindenképp természetes megoldásokkal kiegészítve.

 horm.jpg

A talpadon ott van az egész tested

 Akár egy térkép, olyan a talpad – minden szerveddel kapcsolatban áll. Az egyes talppontokat masszírozva az annak megfelelő szerv működésére hatunk. A veséid, a májad, a hasnyálmirigyed és a petefészked területei is jól körülhatároltan megtalálhatók a talpaidon. Ezt már az ókorban felfedezték, és azóta is világszerte használják a reflexológia módszerét. Orvosok által is elismert gyógymód, melyhez nem kell más, mint a talpaid és egy hozzáértő reflexológus terapeuta. Lehet, hogy már meglévő diagnózissal és leletekkel érkezel, lehet, hogy még csak bizonytalan panaszaid vannak és nem kezdted el a kivizsgáltatást. Egy biztos: én úgy fogadlak, hogy nem zárom ki az orvosi kezelést, sőt! Ha úgy látom, erre is szükség van, javasolok neked megbízható orvost is – miközben a gyógyulás sikeréért felajánlom a talpreflexológiát.

Ha már minden vizsgálatod megvolt, de nem teljes a siker, akkor a természetes gyógymódok lehetnek azok az indítókulcsok, melyek megnyitják a kaput a gyógyulásod felé.

 Jelez a talp, hol van a baj

 Az első alkalom minden esetben egy állapotfelmérés, melynek során megbeszéljük, mik a pontos panaszaid, mióta tartanak, milyen kezeléseket kaptál eddig. Elmondod, milyen étrendet követsz, mozogsz-e rendszeresen. Voltak-e korábbi betegségeid, problémáid? Szedsz-e valamilyen gyógyszert?
Ezek a kérdések azért fontosak, mert nélkülük olyan lenne, mintha elindulnánk napfelkeltét nézni éjfélkor.

Legközelebb már megkezdjük a reflexológiás kezelést, először itt is állapotfelmérés történik, de ekkor már főként nem te beszélsz, hanem a talpad. Minden szervnek megfelelő területet masszírozok, közben szólsz, ha valahol fájdalmat érzel. Emellett én is érzem, ha valahol lerakódások vannak, ekkor megváltozik az adott talpterület szerkezete. Nagyon jól nyomon követhető ez, sokszor a vendégem még nem is említi, hogy a laborvizsgálat pajzsmirigy rendellenességet igazolt, de már érezni, hogy az adott talppontokon elváltozás van, olykor fájdalmas is a nyomása. Ne ijedj meg, ez sosem túl erős fájdalom! A talpmasszázs nem attól hatékony, hogy a vendég leugrik fájdalmában a masszázságyról. Hanem csak érzékenységig megyünk el, ez is elég a változások beindításához.

A következő kezeléseken is sor kerül az összes terület kezelésére, de ekkor már célirányosan a problémás szervnek megfelelő talppontokon hosszabban időzünk és többször visszatérünk rá. Ahogy előre haladunk a terápiában, az adott talpterület érzékenysége csökkenni fog, és ezzel párhuzamosan a neki megfelelő szerv is visszanyeri egészségét.

 Kisiklott hormonok újra egyensúlyban

 A nőgyógyászati problémáknál sok esetben a női hormonok egyensúlytalansága a gond. A reflexológia során az agyalapi mirigyre is hatunk, ez a karmestere a nemi hormonok termelésének, szabályozásának. Emellett fontos a szerepe a petefészkeknek, ezt szintén masszírozzuk. De a méh állapotán is javít a kezelés, erősödik a méhnyálkahártya, befogadóvá válik és javul a szerkezete.
Férfiaknál a prosztata egészségét javítja a masszázs, hatékonyabb lesz a spermiumtermelés és a tesztoszteronszint kiegyensúlyozódik.

Az inzulinrezisztencia a diabéteszt megelőző állapot, fontos, hogy időben meginduljon a kezelés. A helyes étrendre is kapsz javaslatokat, emellett a talpadon a hasnyálmirigyre is hatunk. De a mellékvesét is kezeljük, hiszen sok esetben a mellékvese-kimerültség az egyik oka a vércukorproblémáknak.
Ha már kialakult diabétesszel élsz együtt, a természetes gyógymódok elejét veszik a szövődményeknek, és sok esetben – orvosi ellenőrzés mellett! – csökkenhet az inzulinigény vagy a gyógyszermennyiség.

A pajzsmirigyhormonok termelése is szabályozódik, részben a hipofízis talpterületének kezelésével, részben magának a pajzsmirigy területeinek masszírozásával. Emellé is kapsz tanácsokat, hogy milyen ételeket érdemes fogyasztanod, melyeket ajánlott elhagyni, és milyen étrendkiegészítőkkel támogathatod a pajzsmirigyed működését.

Heti egy kezelés, néhány héten keresztül folytatva már kimutatható eredményt szokott hozni. Ha szeretnéd kipróbálni, várlak szeretettel (de ha másik megbízható kollégát választasz, nem sértődöm meg �)

Az elérhetőségeimen jelentkezhetsz időpontért:

 Natúrszirom természetgyógyászat:

http://naturszirom.hu/

 Több mint életmód Facebook oldal:

https://www.facebook.com/T%C3%B6bb-mint-%C3%A9letm%C3%B3d-1141399102662905/

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1115028290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása