Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Félelmekre bohócvirág, depresszióra vadrózsa

2019/05/30. - írta: Galgóczi Dóra

Mi köze a virágoknak, növényeknek a lelki életünkhöz? Jóval több, mint az, hogy elbűvölnek a szépségükkel. A virágterápia orvosok által is elismert gyógymód, sokféle panaszon segít, ha jól alkalmazod.

bach_3.jpg

 Élethosszabbító gyógyulás

 Az angol orvos, Dr. Edward Bach mindig is érdeklődött a természetes gyógymódok iránt. Akkor kezdett mélyrehatóbb kutatásokat, kísérleteket, mikor ő maga súlyosan megbetegedett. A kezelőorvosai nem sok időt jósoltak neki. Ám ő felismerte, hogy a növények energetikai hatása bámulatos. Tudta, minden testi panasz mögött meg lehet találni a lelki hátteret. Elkezdte vizsgálni az egyes virágok testünkre, lelkünkre gyakorolt hatásait, és a belőlük készített esszenciákat önmagán is kipróbálta. Legmeggyőzőbb bizonyíték lett, hogy Bach doktor közel húsz évvel élte túl a diagnózist, mely szerint három hónapja lett volna hátra.

A róla elnevezett Bach virágterápia ma már számos országban elterjedt, sikerrel alkalmazott szelíd gyógymód. Lényege, hogy az életünk során történt események nyomokat hagynak bennünk, és a virágesszenciák segítségével feloldhatók a blokkok, gátak, melyek megakadályozzák, hogy kiegyensúlyozott életet élhessünk.

 Csak rólad szól!

 A Bach virágterápia során azokból a speciális eljárással készített esszenciákból kapsz egy keveréket, melyek leginkább lefedik a problémáidat. Előfordulhat, hogy csak egyetlen szerre lesz szükséged, de az a gyakoribb, hogy 5-7 esszenciából áll össze a személyre szabott keveréked.

Bach doktor nyolc fő csoportba sorolta a szereket, és mindegyik csoporthoz több virágesszencia tartozik.

  • félelem
  • bizonytalanság
  • a jelen történései iránti érdektelenség
  • magányosság
  • mások elképzelései és a külső hatások iránti túlérzékenység
  • kétségbeesés
  • mások boldogulása miatti túlzott aggódás
  • elsősegélycsepp

Ezeken a csoportokon belül szerepelnek azok a szerek, melyek különböző problémákra adnak megoldást. Ilyen például a krónikus szorongás, a pánikrohamok, a túlzott kritikai hajlam, a türelmetlenség, elfojtott indulatok, önmagunkkal való elégedetlenség, csökkent önbizalom és még sok egyéb.

 Nincs más teendőd, mint…

 felkeresni egy Bach-virágterapeutát, és indulhat is a kezelés. A virágterápiának egy rövidebb, intuíciós része van, és egy hosszabb, kérdésekre válaszolós része. Az egész nagyjából egy órát vesz igénybe. Ez alapján a terapeuta megállapítja, mely esszenciák szükségesek a panaszaid csökkentésére, megszüntetésére. Majd összeállítja a keveréket. Ezt egy cseppentős üvegben fogod megkapni, naponta két-három alkalommal három cseppet kell kevés vízbe csepegtetned és meginnod – úgy, hogy lenyelés előtt kicsit tartogatod a szádban, mivel a nyálkahártyáról is felszívódik.

A javulás rendszerint gyorsan beindul. Az első napokban lehetnek furcsább álmaid, ezeket érdemes feljegyezni. Ez is azt bizonyítja, hogy a mélyben rejtőző problémák kezdenek oldódni, tisztulni, felszínre kerülni. Három- négy hétig érdemes fogyasztanod a keveréket, ezután egy újabb találkozás alkalmával megbeszélitek, tökéletes-e a javulás, változtak-e esetleg a körülményeid, jött-e újabb megoldandó élethelyzet. Ennek megfelelően vagy ugyanazt az esszenciakeveréket kapod meg újból, vagy egy kicsit módosítottat.
A terápia előnyei, hogy életkortól függetlenül, már csecsemőknél is alkalmazható, mellékhatásoktól nem kell tartanod, és összeegyeztethető más, orvosi vagy természetgyógyászati kezeléssel.

Ha szeretnéd nálam kipróbálni a virágterápiát, várlak szeretettel a weboldalon látható elérhetőségeken!

http://naturszirom.hu/kezelesek/bach-viragterapias-tanacsadas.html

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8114864168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása