Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Hogyan hat a Hold az egészségedre?

2019/08/16. - írta: Galgóczi Dóra

Ha előre felkészülsz a holdfázisok változásaira, jobb lesz a közérzeted és elkerülhetsz egyes panaszokat.

 A Holdat időről időre eltérő mértékben világítja meg a Nap fénye. A jelenség attól függ, hogy a Föld mennyire takarja el előle. Egy holdciklus mintegy 29 napig tart. Az első héten a bolygó jobb oldala fényes, ez a növekvő Hold időszaka. A telihold idején gömbölyűnek látod, majd a fogyó Hold periódusa következik, mikor C betűhöz hasonló formát vesz fel. Újhold idején hiába keresed a bolygót az égbolton, a Föld teljesen eltakarja előle a Nap fényét.

moon.jpg

Ám nemcsak a földfelszínre, de szervezeted egészére is befolyást gyakorolnak a holdciklusok. A tudományos magyarázatok összefüggést feltételeznek a gravitációs erők okozta apály és dagály, valamint a szervezeted jelentős részét alkotó vízmennyiség között.
Ismerd meg az egyes ciklusok és egészségi állapotod összefüggéseit, hogy megelőzd a súlyosabb panaszokat, és betegség esetén gyorsítsd a gyógyulást.

 Megújulás a Holddal

 Újhold idején, mikor egyáltalán nem látod a bolygót, szervezeted készen áll a pozitív változásokra. Előtérbe kerülnek a méregtelenítési folyamatok, ilyenkor érdemes belekezdened egy tiszítókúrába, akár gyümölcs- és zöldségdiéta formájában. A kiválasztó szerveid, a máj és a vese intenzíven szabadít meg a salakanyagoktól, és a nyirokrendszer működése is magasabb sebességre kapcsol. Túlsúlyodtól is ebben az időszakban szabadulhatsz meg könnyeben. Ha régóta fontolgatod, hogy bevezeted a rendszeres testedzést, most tedd meg, mert szervezeted ilyenkor alkalmazkodik leginkább a fokozódó terheléshez.  

Fájdalomküszöböd most a legmagasabb - ne halogasd felkeresni a fogorvosodat, és ha teheted, a műtétet is ekkorra időzítsd. A sebek gyorsabban gyógyulnak, kisebb mértékű hegesedéssel kell számolnod.
Az alternatív gyógymódokat is ezidőben ajánlott igénybe venned, joggal bízhatsz a terápia sikerében. Érzelmi életedet is a megújulás igénye jellemzi, nem riadsz vissza a kihívásoktól. Még a merészebbnek tűnő terveiddel is célt érsz, akár új munkahely, költözés vagy érdekes hobbi ötletét fontolgatod.

 Növekvő Hold – a hibák kijavítása

 Mikor D betűhöz hasonló alakúnak látod a Holdat, a sejtek anyagcseréje fokozódik, és a tápanyagok könnyebben beépülnek. Különösen figyelj étrended összeállítására, a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag élelmiszerek kapjanak főszerepet. Tapasztalhatod, hogy rendszeresen szedett gyógyszereid erőteljesebben fejtik ki hatásukat, ez esetben beszéld meg a teendőket a kezelőorvosoddal.

A növekvő Hold időszakában feszültségtől, szorongástól szenvedhetsz, még észrevehető ok nélkül is. A relaxációs gyakorlatoknak most hasznát veheted, és a gyógyhatású készítményeket is érdemes kipróbálnod, mint a macskagyökér és a citromfű tartalmú teakeverékek vagy tabletták.

Meglepő hatást észlelhetsz, ha az impotencia tüneteivel küzdesz: a Hold ereje most újraéleszti szexuális teljesítőképességedet. Egyéb területeken is érvényesül a befogadás erősödése, ilyenkor sikeresebb a fogbeültetés, a kontaktlencséhez történő hozzászokás, de a gyógyfürdő-kúrát is ekkorra tervezd, hiszen a bőrödön keresztül most sokkal könnyebben felszívódnak az ásványi anyagok.

 Zavart keltő telihold

 Babonának gondolhatnád a teliholddal összefüggő megfigyeléseket, pedig nagyon is van igazságtartalmuk, hiszen ebben az időben bizonyítottan nagyobb az esélyed az érzelmi hullámzásokra, a balesetekre és a krónikus betegségek tüneteinek felerősödésére. A gravitáció hatásával magyarázott nyomás-változások nem kedveznek a zöldhályognak, mert a szemnyomás mértéke megemelkedik. Szív- érrendszeri panaszaid is súlyosabbak lehetnek, felszökhet a vérnyomásod, szívritmuszavart észlelhetsz. Minden szokatlan jelenség esetén fordulj kezelőorvosodhoz, mert fokozott ellenőrzésre lehet szükséged, esetleg a megszokott terápia módosításra szorul.

A biztonságosan alkalmazható fájdalomcsillapító legyen készleten a házipatikádban, mert számíthatsz az ízületi fájdalmak fellángolására. Készülj fel az álmatlanság kezelésére is, a komlótea hasznos segítség lehet. Ha teheted, kerüld el a fájdalommal járó beavatkozásokat.

A telihold előnyöket is tartogat számodra, hangulatodra a tettvágy lesz jellemző, régóta halogatott döntéseidet most könnyebben meghozod, és a sporthoz, házimunkához is nagyobb kedvet érzel.

 Fogyó Hold, csökkenő ártalmak

 A holdciklus utolsó negyedében a bolygó C betű alakjában tűnik fel az égen. Nemcsak a felszínének megvilágítása csökken, de a szervezetedet ért káros hatásoktól is ilyenkor szabadulhatsz legeredményesebben. Ha eddig hiába próbáltál leszokni a dohányzásról vagy a mértéktelen kávéfogyasztásról, most sikerrel járhatsz. Az egészségtelen táplálékok iránti vonzódásod is csökken, most könnyen hátat fordíthatsz a cukornak és a finomlisztnek.

Lelkiállapotod kiegyensúlyozottá válik, és igényed támadhat megváltoztatni életviteledet. Ezek a lépések megmenthetnek egy kezdődő, komolyabb betegség kifejlődésétől.

Ebben az időszakban enyhébb kellemetlenségekkel is szembe kell nézned. Csökken a testnedvek mennyisége, ez székrekedéshez, szájszárazsághoz, köhögéshez és bőröd kiszáradásához vezet. Megelőzésként emeld meg folyadékfogyasztásodat, kerüld az ételek sózását. Mérsékeld a lakásod hőmérsékletét, és használj párásító készüléket.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr10015011994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása