Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Legyél csak elég jó! – nem tökéletes.

2018/02/06. - írta: Galgóczi Dóra

Már gyerekként sem volt jó a négyes, mert miért ne lehetett volna ötös is. Le voltál lombozva, ha csak második lettél a kerületi rajzversenyen. Aztán nem volt elég egy diploma, mert az manapság már olyan semmilyen. Lett még kettő. Lefogytál öt kiló zsírt vagy felszedtél öt kiló izmot, mégis a szomszéd csajt/pasit bámultad, hogy bezzeg ő mennyivel jobban néz ki.

51847052_l.jpg

Megdupláztad a zöldségadagodat, aztán olvastál a műtrágyáról és onnantól kezdve már csak bio-t vettél. Nem számított, hogy az egyetlen szombat délelőtt van csak nyitva az a piac, ahol. Alhattál volna tovább, de nem, kimentél, hogy maradjon még saláta. Beiratkoztál spanyolra is, mert hát angolul mindenki beszél, az nem nagy szám. Megismertél egy helyes lányt/fiút, de nem volt elég elmélyült-laza-karrierhős-vicces-komoly, sőt még anyukádnak sem tetszett, így elengedted. Aztán mégis jött valaki, aki. -Vel. És -től. A től-ök már talán suliba járnak. Waldorfba vagy Montessoriba, mert az ugye sokkal jobb. Edzenek is, kell a sport, de a furulyáról sem lóghatnak el. Nem akarok, Anya, Apa! Fáradt vagy, kincsem, látom. De tudod, ki kell tartanod, ha el akarsz érni valamit az életben.

Hajnalodik. Álmodban egy katica fejjel lefelé mászik egy fűszálon. Billeg egy kicsit, leesik. Mégsem üti meg magát. A mércét sem, talán. Not perfect. Good enough. Megsimítod a szárnyát, épp annyira, hogy ne ijedjen meg. Lassan ébredsz, maradsz még. A behúzott függöny mellett keskeny sávban kúszik a fény. Csak úgy vagy ott, csak úgy vagy, mint az a katica. Már sejted, de még eddig merted megtenni.  Good enough.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr9813606799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása