Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Kit szeretsz a tükörben?

2018/02/23. - írta: Galgóczi Dóra

Gyakori jelmondat, számtalanszor hallhatod: Szeresd önmagad! Na, ezt jól zsebre teheted, nagyjából annyit érsz vele, mint a kirakatban a dekorációnak szánt almával – ha beleharapnál, letörne a fogad, mert műanyagból van. Az önszeretet nem működik, ha most elégedetlen vagy magaddal. Parancsra lehet tornázni, enni vagy nem enni, na de szeretni, azt aligha.

39590985_ml.jpg


Hát ne szeresd. Ne azt az önmagad szeresd, akit eddig láttál a tükörben. Szeresd azt a másikat, akit látni vágysz. Mert már most az vagy, csak eltakarja előled a látványt az a „csak”. Függetlenül attól, mivel foglalkozol, mennyi pénzt keresel, kövér vagy sovány vagy jelenleg – te azt a nőt vagy férfit szereted, akit szeretnél és tudnál is szeretni. Lassan keskenyedik majd a sáv, ami elválasztott tőle és egybeér a két kép. Így tesznek mindazok, akikre ha ránézel, látod, békében élnek magukkal. Észre sem veszed, hogy kicsit görbe az orruk, tökéletesen szépnek látod az arcukat. Nem szabályosan szépnek, hanem olyannak, amelyikre odafigyelnek és nem engedi el a tekintetet. Ők azok, akiken a second hand ruha is úgy áll, mint a százhúszezres Marc Cain modell. (Azt máig nem értem, mi és miért kerül annyiba.) Ők, ha elkezdenek egy új projektet, heteken belül megvan az ügyfélkörük. Nekik megengedi az óvónő, hogy reggel fél óra késéssel hozzák be a gyerkőcöt. A piacon soha nem csempésznek félig rothadt őszibarackot a zacskójukba.
Irigyled őket, ugyanakkor szereted is, mert legalább látod, hogy így is lehet. Lehetne neked is. Szeretsz a közelükben lenni, titkos vonzerővel bírnak. Itt nem szexuális vonzásra gondolok, ez független a nemektől. Adnak valami pluszt, de nem megfoghatót. Olyan rezgés-szintet, aurát vagy közeget, amiben jó létezni. És mivel ezt vissza is kapják, megsokszorozódik és tovább növeli a harmóniájukat, a határozottságot és békét. Azért jó velük lenni, mert tudják, hogy jó velük lenni! Ha magadról azt gondolod, hogy szerencsétlen vagy, csúnyácska és sikertelen, akkor mit tudsz adni másoknak? Letargiát, panaszkodást, negatív gondolatokat és érzéseket. Ezek után vajon keresni fogják a társaságodat? Na ugye. Egyedül maradsz, ez viszont megerősíti benned az érzést, hogy lám-lám, bebizonyosodott, haszontalan vagyok és szürke. Bekerültél a nemjó-körbe.
Hát ne szeresd magad. Inkább azt ott, a tükörben. Hogy ugyanazt látod? Akkor még egy kicsit gyakorolnod kell. A fizika itt nem működik. Az igazi tükör, az nem kópiát ad rólad. Az igazi tükörben a valódi önmagadat látod, akinek születtél. Ha még nem megy, akkor talán azért, mert összemaszatolta valaki. Rátenyerelt, hogy kiszúrjon veled. Ideje, hogy jól megtisztítsd. Adjak egy törlőkendőt?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5713626098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása