Pintér-Galgóczi Dóra blogja

A lélekgyógyító Bach-virágterápia

2018/03/22. - írta: Galgóczi Dóra

Életed során többször is előfordulhat, hogy nehéz helyzetbe kerülsz, eluralkodik rajtad a feszültség. Döntened kéne, de nem tudod, melyik irányba indulj. Esetleg féltékenység kerít hatalmába, vagy túlzottan szeretnél megfelelni mások elvárásainak. Ilyenkor nem csak lelki, de testi panaszok is kialakulhatnak.

 bach.jpg

Álmatlanság, gyomorgörcs, szapora szívdobogás lép fel, és sok esetben az orvosi diagnózis nem mutat fizikai elváltozást. Ekkor segít az angol orvos, dr. Edward Bach által kidolgozott, ma már világszerte elismert virágterápia. Naponta néhány csepp a választott készítményből felkészít a problémák helyes kezelésére. Rövidesen nyugodtabb leszel, megszűnik a lehangoltság, és újra feltámad az életkedved. Orvosi kezelések kiegészítésére, vagy enyhébb hangulati problémák esetén önmagában is megállja a helyét. Már újszülött kortól kezdve biztonságosan használható.

Körülményeidet, a veled kapcsolatban álló embereket nehezen tudod megváltoztatni, és nem is ez a legfontosabb cél a harmóniához. Sokkal inkább a saját hozzáállásodon múlik, hogy egy-egy helyzetben megőrizd nyugalmadat, derűdet. A virágterápiás készítmények lényege, hogy a személyiségre koncentrálva lehet kiválasztani a helyes szert. Elérő jellemeknek más esszencia jelent megoldást. Többféle, megoldásra váró kérdésnél több virágesszenciát is lehet használni, keverékként alkalmazva. A virágterápia nem változtatja meg személyiséged alapvető vonásait. Azonban segít rátalálni a belső békére, a környezet felé elfogadással forduló magatartásra.

 Ha első alkalommal próbálnád ki a virágesszenciákat, érdemes képzett Bach-virágterapeuta tanácsát kérned. Ő segít abban, hogy miután közösen feltártátok a problémádat, megkeresi a számodra leginkább hatékony szereket és összeállítja belőlük a keveréket. Ezt egy kis, cseppentővel ellátott üvegben kapod meg. Ezután nincs más dolgod, mint minden nap 2-3 alkalommal egy kevés vízbe két cseppet tenni a szerből, és lassan, kortyonként kicsit a szádban tartva, meginni az étkezések között. Legtöbb esetben már néhány nap múlva jelentkeznek a hatások. Várható, hogy eleinte színesebb álmokat tapasztalsz éjszaka. Érdemes feljegyezned ezek tartalmát, mert régóta elnyomott érzések bukkanhatnak fel, melyeket továbbgondolhatsz. Lehet, hogy nyíltabban ki tudod mondani véleményedet, másként reagálsz egyes helyzetekben, mint azelőtt. Ha túlzottan korlátozott mások véleménye, most könnyebben érvényesíted saját igényeidet. A környezetedben élők, rokonok, barátok is észreveszik pozitív irányba forduló lelkiállapotodat.

A virágterápia szelíd, ám igen hatékony gyógymód – akiknél én alkalmaztam, derűsebb, könnyebb lett az életük. Ha te is kipróbálnád, várlak szeretettel! Jelentkezés: a www.naturszirom.hu oldal elérhetőségein!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2013744368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása