Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Tökéletes, vagy boldog?

2018/04/09. - írta: Galgóczi Dóra

Lógó orral mész haza a suliból, mert idén nem te lettél az osztályelső, hanem az undok Várhegyi, aki senkinek nem hagyja, hogy lemásolja róla a házit. Jövőre még jobban belehúzol, még Dani születésnapjára sem mész el, mert másnap témazáró, pedig egész évben arra vártál, hogy meghívjon. De kitűnő lesz a bizid. Tökéletes lettél. És boldog?

28020484_l.jpg

Drágám, a művészet manapság a kutyának sem kell. Csóró akarsz lenni egész életedben? Menj inkább a pénzügyire. Beadod, felvesznek, és végzel és megpályázod és behívnak a harmadik fordulóra is és tiéd az állás és estére ég a szemed a monitortól és gőzöd sincs, mit keresel ott, de téged küldenek a dán kongresszusra. Bocs, édesem, tudom, hogy akkorra foglaltuk a nyaralást, de ugye megérted. Tökéletes lettél. És boldog?

Kínosan figyelsz az étrendedre, becsörgeted az ébresztőt fél órával korábbra, kitámolyogsz a konyhába, hogy elkészítsd a répalét, el is mosogatod az átkozott présgépet, minek van húsz kis alkatrésze amibe sem a szivacs nem fér, sem a kezed. Ott van még a süti, amit Juli hozott tegnap, tiszta finomliszt meg biztos agyoncukrozta, akkor sem kóstoltad és most sem, mert hardkór vagy, és tökéletes. De boldog?

Elfolyt, induljunk, jaj, csak odaérjünk időben, és bent legyen a doki ne csak valami ügyeletes! Végre. Kicsi kincsem, nézd, azok az égkék szemek, milyen tökéletes! Mi aztán mindent megadunk neki. Mosod a pelenkát este tizenegykor, mert az eldobható se nem egészséges, se nem környezetbarát. Igény szerint szoptatsz, azaz szoptatnál de nem nagyon megy a kimerültségtől, ám tápszert csakarzért sem, inkább fejed és begyullad de nem baj, ha fáj, legalább tudod, hogy tökéletes vagy. De boldog?

Lejárod a lábad a legalternatívabb sulihoz, mert csak nem fogod hagyományosba kényszeríteni, hétvégén ujjbábokat készítesz a kreatív szakkörre, de a fenének nem akar elefánt lenni, inkább egy torz orrszarvú, miért is nem mentél az iparművészetire, ahogy tervezted? Arra már nem futja, hogy rá is figyelj. Pedig annyira magyaráz valamit. Na, mondd, Kicsim! Ja, csak annyi, hogy utálod a tanítónőt? Semmi baj, nem az a fontos, csak a témazáró. Az legyen tökéletes. Mint te. De boldog?

Végre kirepültek, párt találtak, betöltötted a korhatárt, abbahagyhatod. De mi a túrót kezdj itthon magaddal. És vele? Csak úgy, együtt lenni? Beszélgetni? Azt meg hogy, és miről? Azt a tökéletesek nem tudhatják. Legfeljebb a boldogok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5413606817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása