Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Megszoktad, hogy rosszul vagy?

2018/04/12. - írta: Galgóczi Dóra

Ha megkérdeznék, egészséges vagy-e, azt mondanád, igen. Ha megkérdeznék, jól érzed-e magad, azt mondanád, igen. Ám ha rákérdeznének, érzel-e tompa fejfájást reggelente, vagy napközben hirtelen rád törő fáradtságrohamokat, már elgondolkodnál. Tényleg olyan jól vagy? Két napja a buszon furcsán megszédültél, a bőröd pedig olyan száraz, hogy szinte fáj, ha éjjel a lepedőhöz ér.

headache.jpg

Sok olyan, apróságnak látszó tünettel élhetsz együtt, melyeket megszoksz és már észre sem veszel. Akkor lepődnél meg, ha egyszer csak eltűnnének. Csodálkozva kérdeznéd magadtól: hát így is lehet élni? Felszabadultan, energiával telve, hogy szinte táncolnak a sejtjeid?

Mert most valahogy túléled a napokat. Néha bekapsz egy fájdalomcsillapítót, este egy kis széklet-lazítót, amiről a reklám azt ígéri, nem okoz mellékhatásokat. Fel sem tűnik, miért esik nehezedre reggel felkelni – hát nem ez a természetes, hogy ilyenkor ólmosak az ember tagjai? Délután elmennél edzeni, de félsz, hogy mit szól hozzá a térded. Mert bizony az is fájogat, pedig még az életkorod sem indokolná. Megjegyzem, idősebb korban sem törvényszerű, hogy mindenünk hasogasson.

Hol csendben megbújó, hol hangosabban figyelmeztető jelek, hogy mégsem vagy te elég jól. Még nem olyan kínzók, hogy orvoshoz szaladj, de ahhoz éppen megfelelnek, hogy ne ismerd meg miattuk az igazi egészséget. Milyen jelek tartoznak ide?

  • gyakori, enyhe fejfájás
  • étkezés utáni puffadás
  • reggelente duzzadt szemhéjak
  • „nehéz láb” érzése
  • rossz lehelet
  • száraz, hámló bőr
  • töredező körmök, száraz haj
  • hirtelen fellépő éhségrohamok
  • este sokára tudsz elaludni
  • átalvási nehézségek
  • ok nélküli kedvetlenség

Ezek a legjellemzőbbek, de a felsorolás még bőven folytatható. Eddig elhessegetted a problémát, arra gondolva, más is együtt él ilyesmikkel. Igen, valószínűleg. De ez azt jelenti, hogy akkor ez a természetes? Cseppet sem. Csak már mindenki annyira megszokta, hogy hozzájuk tartozik, mint télen a sál, nyáron a szandál.

Mi lenne, ha kipróbálnád, milyen az élet nélkülük? Talán jobb, talán elég jó ahhoz, hogy te is elég jól legyél? Ha szeretnél elindulni, segítek. Csak neked, személyre szabottan, hogy ne a rosszullétet szokd meg, hanem az új, egészséges önmagadat.


Én így segíthetek neked:http://noilelek.blog.hu/2018/03/15/online_eletmodvalto_program_csak_neked?dashboard_position=132192176

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr913726762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása