Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Tofus-fűszeres rakott édesburgonya

2018/07/31. - írta: Galgóczi Dóra

Ez az étel nem csak színpompás és finom, de rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaz. Az édesburgonya béta-karotinban gazdag, a tofu jól hasznosítható növényi fehérjeforrás, a zabpehellyel pedig a rostbevitelről gondoskodhattok. Ráadásul gyorsan elkészül!

tofus.jpg

Hozzávalók:
80 dkg édesburgonya
30-40 dkg natúr tofu
10 dkg darált zabpehely
fűszerek ízlés szerint: só, kurkuma, őrölt kömény, rozmaring, vagy grill fűszerkeverék

Az édesburgonyát héjában megfőzzük, majd lehúzzuk a héját és felkarikázzuk. A tofut apró kockákra daraboljuk, beletesszük egy serpenyőbe. Kevés vizet öntünk alá, megszórjuk sóval és fűszerekkel. Kb. tíz percig pároljuk.
A darált zabpelyhet egy bögrébe vagy lábasba öntjük, ehhez is adunk fűszereket. Annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy sűrű, tejfölszerű állaga legyen.
Egy tepsit alufóliával kibélelünk, egy sor karikázott krumplit teszünk az aljára. Rászórjuk a tofukockák felét, megöntözzük a zabpelyhes mártás felével. Majd még egy sor burgonya és tofu következik, végül ráöntjük a maradék mártást. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3714120375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása