Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Gyümölcsös sütigolyók

2018/10/13. - írta: Galgóczi Dóra

Ez az édesség nem csak a gyerekek kedvence lesz! Viszont olyan egyszerű, hogy akár ők is megpróbálhatják elkészíteni. Persze legjobb, ha Anya, Apa is részt vesz a kreatívkodásban.

suti.jpg

Hozzávalók:

1 bögre köles
Fél bögre zabpehely
2 evőkanál nád-porcukor vagy eritrit, stevia
30 dkg cseresznye vagy meggy
10 dkg aszalt cseresznye
10 dkg aranymazsola

A kölest vízben megfőzzük, mikor már félig puha, hozzáadjuk a cukrot és a zabpelyhet. Sűrű masszává főzzük és hagyjuk kihűlni.
Közben kimagozzuk a cseresznyét vagy meggyet, és az aszalványokat aprítógépben vagy késsel felaprítjuk. A kölesmasszából kis gombócokat formálunk, mindegyik közepébe egy-egy szem cseresznyét vagy meggyet teszünk. Ezután a felét az aszalt cseresznyébe, a felét az aranymazsolába forgatjuk.
Tipp: kókuszos változatot is készíthetünk, ekkor aszalványok helyett kókuszreszelékbe forgatjuk a golyókat.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5414297895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2018.10.16. 14:03:49

Szuper ötletek! Köszönöm! Engem nagyon érdekel ez a téma. Amit én ajánlok az nem köles, hanem lencse! De az is nagyon finom és rengeteg pozitív hatása van. Ha már táplálkozás és egészség, nem szabad elmenni mellette. :) tudomanyplaza.hu/a-lencse-csokkenti-a-vercukorszintet/

Galgóczi Dóra 2018.10.17. 10:40:01

@BNati: örülök, hogy tetszenek az ötletek, receptek! A lencse is valóban nagyon hasznos, lesz majd erre is recept a blogon :-)
süti beállítások módosítása