Ez az édesség nem csak a gyerekek kedvence lesz! Viszont olyan egyszerű, hogy akár ők is megpróbálhatják elkészíteni. Persze legjobb, ha Anya, Apa is részt vesz a kreatívkodásban.
Hozzávalók:
1 bögre köles
Fél bögre zabpehely
2 evőkanál nád-porcukor vagy eritrit, stevia
30 dkg cseresznye vagy meggy
10 dkg aszalt cseresznye
10 dkg aranymazsola
A kölest vízben megfőzzük, mikor már félig puha, hozzáadjuk a cukrot és a zabpelyhet. Sűrű masszává főzzük és hagyjuk kihűlni.
Közben kimagozzuk a cseresznyét vagy meggyet, és az aszalványokat aprítógépben vagy késsel felaprítjuk. A kölesmasszából kis gombócokat formálunk, mindegyik közepébe egy-egy szem cseresznyét vagy meggyet teszünk. Ezután a felét az aszalt cseresznyébe, a felét az aranymazsolába forgatjuk.
Tipp: kókuszos változatot is készíthetünk, ekkor aszalványok helyett kókuszreszelékbe forgatjuk a golyókat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
BNati 2018.10.16. 14:03:49
Galgóczi Dóra 2018.10.17. 10:40:01