Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Karácsonyi 1 X 1

2018/12/21. - írta: Galgóczi Dóra

Unod már a sok tanácsot, hogy ne legyen ajándék utáni hajsza, kimerülésig tartó főzés? Jobb-e a műfenyő vagy az igazi, maradjatok otthon az ünnepen, vagy meneküljetek el a világ elől? Most kicsit mást mondok.

kari.jpg

 Legyen saját ünneped! Belül, amit nem osztasz meg senkivel. Ünnepeld azt, hogy a tél átölel, földlakó vagy itt. Csendben, céllal, szeretetben.

 Ünnepeld a születést, még ha nem is tiéd semmilyen vallás. Mert mindig születik valaki, születnek csodák, és ezen a napon téged is megérinthet. Talán alig érzed, talán később jössz rá, csak figyelj halkan.

 Legyél kicsit egyedül, mégha csak percekre is, oldd meg úgy is, ha nyüzsög körülötted a család. Én azt szeretem igazán ezekben a napokban, hogy lehet befelé fordulni, magammal párbeszédezni, belenézni a saját tükrömbe.

 Menj ki a természetbe. Ölelj át egy fát, lehet fenyő, vagy bármilyen más. Az én jó barátom egy öreg tölgyfa a balatoni nyaraló kertjében. Érzed, hogy szeret téged? Tud adni, önzetlenül.  A fák mindig tanítanak.

 Alkoss egy burkot magad körül. Amin nem eresztesz be felesleges hangokat, felkiáltójeleket, kényszereket és elvárásokat. Lehet bármi körülötted, a burok megóv. Csak a te döntésed, hogy hagyod-e elrontani az ünnepi kedvedet azok által, akik nem veszik figyelembe, hogy te hogyan szeretnél karácsonyozni.

 Nézz ki az ablakon, és nézz be az ablakokon! Otthon bámulj kifelé az üvegen, nézd, ahogy ők ott lent igyekeznek vagy ballagnak, veszekednek vagy kibékülnek. Nézd őket madártávlatból, képzeld el, mi jár a fejükben, mi lakik a szívükben.
Menj ki az utcára, és most nézz befelé mások ablakán! Számolhatod, hány kis fényt látsz, hol milyen a karácsonyfa, vajon sütiillat árad-e odabent, vagy pityergés, mert nem azt hozta a Jézuska ami a listára fel volt írva. Ők ott, te itt, mindenki összetartozik.

 Feküdj le, hunyd le a szemed. Emlékezz vissza gyerekkori Karácsonyokra, és képzeld el az ünnepeidet, amiket majd a jövőben szeretnél! Egy körben élünk, örök változás és visszatérés. Ez az idei ünnep egy kis pont a körön, ne siesd el, itt vagy most jól.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr9414471504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása