Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Lelki gondokra virágokból nyert cseppek!

2019/01/08. - írta: Galgóczi Dóra

Álmatlanság, szorongás, elfojtott indulatok. A pszichés gondok testi tüneteket is okoznak. A Bach-virágterápia segít visszatalálni kiegyensúlyozott önmagadhoz.

bach_2.jpg

 Életerő a növényekben

 A virágok, fák, hajtások nem csak gyógyteaként elkészítve hatékonyak. Energetikai úton is gyógyítanak – ezt a tulajdonságukat fedezte fel az angol orvos, dr. Edward Bach, és speciális módszerrel esszenciákat készített a gondosan kiválasztott növényekből.

Minden kivonat más-más lelki területre hat. Újszülött kortól a legidősebbekig mindenki mellékhatások nélkül használhatja. A leggyakoribb panaszok, melyeknél sikeresen alkalmazható a terápia:

  • óvodai, iskolai beilleszkedési nehézségek
  • munkahelyváltásból adódó szorongás
  • maximalista viselkedésmód
  • kisebbségi érzés, önbizalomhiány
  • türelmetlenség
  • túlhajszoltságból fakadó stressz
  • veszteség, gyász feldolgozása
  • félelmek, fóbiák
  • elszigeteltség, zárkózottság
  • fáradtság, energiahiány

A cseppek szedése során csökken a feszültség, kiegyensúlyozottabb lesz a lelkiállapot. Másképp viszonyulunk önmagunkhoz és a környezetünkben élő emberekhez. A korábbitól eltérő, helyesebb reakciókat adunk az eseményekre – ezáltal valódi változások következnek be az életünkben.

 Mi vár rád a virágterápián?

 Akár hozzám jössz Bach-virágterápiára, akár egy kollégához, rendszerint egy intuíciós és egy kérdés-felelet párbeszédre számíthatsz. Az első rész ráhangol a beszélgetésre, és azért is hasznos, mert a megérzéseid is szerepet kapnak.
A kérdések pedig azokra az életterületekre irányulnak, melyek gyakran okoznak problémákat. Kiderül, milyen rejtett blokkok akadályoznak meg abban, hogy nyitott, harmonikus, nyugodt legyél. Nagy felismerések is születhetnek, és lehet, hogy most döbbensz rá: tényleg, ezek a mélyre ásott dolgok milyen mély nyomokat hagytak bennem.
Bár szerepet kap a múlt, mégis inkább a jelenben meglévő nyomasztó események, érzések a fontosak. Milyen területeken szeretnél változni, és mi az, ami miatt ez még nem megy neked?

A beszélgetés után összefoglalom a következtetéseket, és összeállítom a számodra leginkább megfelelő csepp-keveréket. Ezután nincs más dolgod, mint naponta két-három alkalommal szedni a cseppeket, úgy, hogy kevés vízbe csepegteted és lassan elkortyolgatod. Már egy-két hét után érezhető a pozitív változás, érdemes a cseppeket addig szedni, míg nem fogy el az üveg tartalma. Ezután egy újabb találkozás során megnézzük, milyen változások történtek, szükséges-e ugyanezt a keveréket szedned, vagy esetleg van-e még megoldásra váró panaszod.

A vendégeim közt volt már bölcsis kisfiú, aki korábban nagyon szorongott a társak közt, majd a cseppek hatására vidám, kedzeményező gyerkőc lett. Jött olyan leendő anyuka, akinek rejtett félelmei voltak a babatervezéstől, bár nagyon szeretett volna gyermeket. A terápia segített oldani a kétségeit, és nemsokára várandós lett. De idős néni vendégem alvási nehézségei is megoldódtak, változó korba lépő páciensem testi-lelki tünetei megszűntek.

Ha szeretnéd te is kipróbálni, jelentkezz, várlak szeretettel:

http://naturszirom.hu/kezelesek/bach-viragterapias-tanacsadas.html

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2914526170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2019.01.08. 13:23:49

Köszönöm a hasznos cikket! Nagyon érdekel ez a téma, illetve az alternatív gyógyászat. Aki szívesen informálódna még a témában, eseleg érdeklik az ilyen egészséges készítmények, az látogasson el bátran erre az oldalra: havasilotuszbetet.hu/termekek/?v=35b5282113b8
süti beállítások módosítása