Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Fájdalmas az edzés? Helyettesíts!

2019/02/12. - írta: Galgóczi Dóra

Bizonyos egészségügyi problémák esetén nem mindig tudod azokat a mozgásformákat elvégezni, melyeket szeretnél. Ekkor se keseredj el, találj örömteli és hatékony helyettesítő megoldásokat!

 fut.jpg

Futás helyett gyors gyaloglás

 Ne gondold, hogy nem lesz hatékony a zsírégetés vagy az állóképesség-növelés, ha nem tudsz futni ízületi panaszaid vagy szívpanaszok miatt! A gyors gyaloglás, ha elegendő időtartamban és rendszeresen végzed, nagyon jól karbantartja a szív- és érrendszert, és túlsúly esetén a fogyást is támogatja.

Fontos azonban, hogy ne keverd össze a laza sétálgatással! Most kimondottan úgy gondolj a gyaloglásra, mint egy rendes edzésre. Tűzz ki rendszeres időpontokat, és legalább negyven percen keresztül, ütemes tempóban, karmunkát is használva gyalogolj. Ha némi emelkedőt is közbeiktatsz, még hatékonyabb leszel.

 Aerobik helyett callanetics vagy pilates

 Az ugrálós gyakorlatokat sokan nem bírják, ha érzékeny a térdük. Nem is ajánlott, hogy ezeket erőltesd. Izomfejlesztéshez kiváló az apró mozdulatokat nagy ismétlésszámmal alkalmazó callenetics vagy az egyre népszerűbb pilates edzés. Csak látszólag könnyed torna, ha kipróbálod, meglátod, ez is tud izomlázat okozni – néhány hét múlva viszont látványosan megváltozik az alakod. Ezek az edzésfajták nem kardió jellegűek, ezért érdemes kiegészíteni a fent említett gyaloglással.

pilates.jpg

 Nehéz súlyok helyett több kicsi

 Az edzőtermi erősítő edzés biztonságos, remekül felpörgeti az anyagcserét, méregtelenít és még a stresszt is csökkenti. Előfordulhat, hogy sérülés vagy ízületi panaszok miatt nem ajánlott, hogy nehéz súlyokat emelj. Ettől még ne kerüld el a termet! A kisebb súlyokkal végzett edzés is hatékony, és fokozhatod az eredményességet, ha nagyon lassan, koncentráltan hajtod végre a gyakorlatokat, a negatív tartományban is. Ne dobáld, rángasd a súlyokat, még akkor sem, ha könnyebbek és ezért úgy érzed, lendületből is tudsz dolgozni. Az izmaid a szabályosan végrehajtott gyakorlatoknak örülnek.

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6814621856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2019.02.19. 11:00:39

Már évekóta futok rendszeresen, 1 évvel ezelőtt el kezdtem érezni, hogy a lábaim már nem bírják annyira a strapát. Kipróbáltam ezt a kapszulát és segített. Csak ajánlani tudom: havasilotuszbetet.hu/termek/v-a-kapszula/?v=35b5282113b8

Galgóczi Dóra 2019.02.21. 09:38:32

@BNati: Köszönjük a javaslatot! Akinek pedig a térde fájdul meg könnyen, a kurkuma kapszula jó segítséget jelent.
süti beállítások módosítása