Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Színterápia otthon

2019/03/12. - írta: Galgóczi Dóra

Az egyes színek más-más hatást gyakorolnak az egészségre. Fordítsd a hasznodra őket!

 colors.jpg

Egyszerű módszerekkel alkalmazhatod a mindennapokban a színterápiát. A megfelelő színt ruhaként hordhatod, kendőt tehetsz a nyakadba, de az étkészletedből is színek szerint válassz!

Az is jó megoldás, ha különböző színű izzókat vásárolsz, és az adott állapotodnak megfelelőt csavarod a lámpa foglalatába. Az ételek kiválasztásánál is figyelj a színekre, de az asztalterítőt, az ágyneműhuzatot is variálhatod.

Lássuk, milyen panaszoknál mely színek segítenek!

  • Piros: a legerősebben serkentő, vitalizáló szín. Felmelegíti testedet, segít alacsony vérnyomás, fáradtság esetén. Fokozza az adrenalin termelődését, gyorsan feltölt energiával. Vérkeringésed javítja, így szellemi és fizikai teljesítőképességed is növekszik.
  • Narancssárga: elsősorban a máj, a lép és a vesék egészségét védi. Csökkenti az epe- és vesegörcsöt, a menstruációs fájdalmakat. Kiegészítő kezelésként epilepsziában is alkalmazzák. Ha utolért a téli depresszió, a narancsszín derűsebb kedvre hangol. Tanulás és munka során segíti a koncentrálást.
  • Sárga: az idegrendszer, az agy működését harmonizálja. Szellemi túlterheltség, stressz, szorongás esetén gondolj rá. A szín a hasnyálmiriggyel és az emésztőszervekkel is kapcsolatban áll. Segít kiegyenlíteni a vércukorszintet, így a megfelelő diéta mellett a cukorbetegség terápiájában is fontos szín.
  • Zöld: a legátfogóbb gyógyító energiával rendelkezik. Egyenletessé teszi a szívműködést, enyhén csökkenti a vérnyomást. Fejfájás, feszült idegállapot, izomgörcsök esetén csökkenti panaszaidat. Krónikus betegségek fennállásánál javítja az életminőséget.
  • Kék: a torok, garat, nyelőcső megbetegedéseinél legfontosabb szín. Mandulagyulladás, felső légúti hurutok tüneteinél a nyakra helyezett könnyű, kék színű kendő a színterápia bevált módszere. Fogíny- és bőrgyulladásoknál is gondolj rá. Az alvászavarokat csökkenti, hiperaktív gyerekek megnyugtatására szolgál.
  • Indigószín: mivel a homlok területével függ össze, hatékony a zöldhályog, a fáradt szem, a lencsehomály kezelésének kiegészítésére. A pszichoszomatikus betegségeknél az elmére és idegekre irányulva mérsékli a testi tüneteket is.
  • Lila: ezt a színt használta Leonardo da Vinci, mikor relaxálni készült. A templom freskóinak festését megszakítva kiválasztotta azt az ablakot, melynek violaszín üvege volt, és az ezen keresztül érkező fényben meditált. A lila általános izomlazító, görcsoldó hatást gyakorol szervezetedre és fokozza kreatív képességeidet.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8914682760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása