A megszokott szendvicseken kívül most ajánlok két olyan megoldást, melyeket könnyen magaddal vihetsz túrázni, piknikezni. Az elkészítésük egyszerű, és jó energiaforrást biztosítanak az erdőn-mezőn gyalogláshoz. Kis dobozban tedd őket a hátizsákba.
Kukoricás kocka
Hozzávalók:
Egy bögre morzsolt csemegekukorica
Egy nagyobb sárgarépa
Egy bögre zabpehely
Fél bögre kukoricaliszt
Fél bögre durumliszt
Három evőkanál szezámmag
Egy evőkanál kókuszzsír
Egy kávéskanál só
Késhegynyi szódabikarbóna
A kukoricát megpároljuk, kevés vízzel összeturmixoljuk. A répát lereszeljük. A szezámmagot teflonserpenyőben megpirítjuk.
Egy lábosba öntjük a kukorica-masszát, hozzáadjuk a répát, a szezámmagot, liszteket, sót, szódabikarbónát, kókuzszsírt és annyi vízzel keverjük össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Alufóliával bélelt tepsibe simítjuk, 200 fokon kb. 20 percig sütjük és kihűlés után kockákra vágjuk. Hidegen, melegen is fogyasztható!
Hozzávalók:
20 dkg meggy
10 dkg mazsola vagy datolya
10 dkg darált zabpehely
5 dkg darált lenmag
reszelt citromhéj
ízlés szerint vanília vagy fahéj
A mazsolát vagy datolyát pár órára kevés vízbe áztatjuk. A darált zabpelyhet és lenmagot összekeverjük, hozzáadjuk a citromhéjat. Belekeverjük az áztatott aszalt gyümölcsöt. A kimagozott meggyet botmixerrel pépesítjük, ezt is a masszához adjuk. Kevés vaníliás cukorral (vagy még jobb a vaníliarúd belseje), esetleg fahéjjal ízesítjük. Az édes vízből amiben a mazsolát áztattuk, szintén hozzákeverhetünk. Olyan sűrűségű legyen, hogy egy sütőpapírral bélelt tepsire szép vékonyan el tudjuk simítani. Kitesszük a napra, vagy valamilyen szellős helyre, és néhány óra alatt hagyjuk megszáradni. Kis négyzetekre vágjuk.
Variáció: a masszából golyócskákat is formázhatunk, közepére 1-1 szem magozott meggyet teszünk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.