Pintér-Galgóczi Dóra blogja

A masszázs nem luxus

2019/05/07. - írta: Galgóczi Dóra

Á, erre nem fecsérlem az időmet, legyen csak azoké, akiknek nincs más dolguk! – juthat eszedbe a masszázsra gondolva. Holott a gyógyító, kiegyensúlyozó, stresszoldó hatása már régóta bizonyított tény.

massage.jpg

Sokféle masszázs létezik, van, amelyik a sportolás utáni regenerációban segít, van, amelyik főként a lelki életre hat, és van, amelyik több hatást is ötvöz. Tévedés lenne azt gondolni, hogy ez egy modern időtöltés! Évezredes múltra tekint vissza, például a hagyományos kínai orvoslásnak is szerves része. A kínai masszázs segíti a meridiánok, vagyis az energiapályák megnyitását, minden szervedre befolyással bír.

 Miben segít?

 Az egyik távol-keleti masszázsfajta, a kínai masszázs nem csupán egy-egy szervedre koncentrál, hanem az egész tested működését harmonizálja és a lelki életedre is jótékony hatású. Minden szervi panasz oka összetett, kapcsolatban áll az idegrendszerrel, a vér- és nyirokkeringéssel. Ezért a kezelések során a problémás szerved is gyógyul, és kellemes „mellékhatásként” energikusabb, nyugodtabb leszel. Többek között ezek a panaszok javíthatók:

  • mozgásszervi problémák (letapadt izmok, derék- és hátfájás, ízületi fájdalmak)
  • emésztési zavarok (puffadás, székrekedés, gyomorfájás)
  • hormonális problémák
  • anyagcsere-zavarok
  • alvászavar
  • krónikus stressz
  • szorongás

 Már egy alkalom után is érezheted, hogy könnyebb lett a mozgásod, javult a kedved és a közérzeted. A tartós eredmény érdekében több kezelés javasolt, mindig az állapotodtól függ, hogy mennyi és milyen gyakorisággal.

 Önmagában vagy kiegészítésként

 Természetesen bármilyen egészségügyi probléma esetén első az orvos! Ha a panaszod orvosi terápiát igényel, akkor kiegészítő kezelésként a masszázs gyorsítja a gyógyulást, csökkentheti az esetleges gyógyszermellékhatásokat.
Amennyiben panaszaid enyhék, és kezelőorvosod szerint nincs szükség gyógyszeres vagy műtéti megoldásra, a kínai masszázs önmagában is javít az állapotodon. Ha nincs orvosilag kizáró tényező, akkor bátran próbáld ki!

A masszázs rendszerint fehérneműben történik, de akár a felsőruházat is rajtad maradhat, ha így érzed jobban magad. Gyógyhatású illóolajokkal fokozható a masszázs hatása. Ha nálam jelentkezel, a kezelést megelőzi egy alapos állapotfelmérő beszélgetés, majd a következő alkalomtól kezdődhet a masszázs, mely körülbelül 50-60 percig tart.

A kezelés után fontos, hogy sok folyadékot fogyassz, ezzel is támogatva a fokozódó nyirokkeringés általi méregtelenítést. Ne ijedj meg, ha az első egy-két masszázs után pattanások jelennek meg, enyhe fejfájást vagy hasmenést tapasztalsz. Mindez annak a jele, hogy megkezdődött a salakanyagok kiürülése. Ezt követően elindulnak a gyógyulási folyamatok.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr7414810532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása