Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Zabpehely – jolly joker a konyhában

2018/02/13. - írta: Galgóczi Dóra

 Akár fogyni, akár izmosodni szeretnél, vagy csak időt megtakarítani az ételkészítéssel, a zabpehely nélkülözhetetlen része az étrendednek. Számtalan értékes tápanyagot tartalmaz, sokféleképpen felhasználható, ízletes, és még a pénztárcádat is kíméli a beszerzése.

27989108_l.jpg

A gabonafélék közül a zabpehely az egyik legalacsonyabb glikémiás indexszel rendelkező táplálék. Bár szénhidráttartalma magas, mégsem okoz kiugró vércukoremelkedést és túlzott inzulinválaszt. Hosszú időre csökkenti az éhségérzetet, egyenletes energiaszintet biztosít, ha reggelire, vagy edzések előtt két órával a zabkására szavazol. Hajlamos vagy túlpörgetni magad, és a stressz álmatlanságot, ingerültséget okoz? A zabpehely a B-vitamin csoport szinte  minden tagját tartalmazza, segít megnyugtatni az idegrendszeredet. A gyakori tévhitet is szétoszlatja, mely szerint a növényi eredetű ételek nem tartalmaznak elegendő fehérjét. A zab 100 grammja közel 14 gramm értékes fehérjével lát el, és ha egy marék dió- vagy mogyorófélével egészíted ki, tökéletes aminosav összetételt nyersz.

Nem csak a müzlihez használhatod, de a darált zabpehely segítségével kitűnő zöldségfasírtokat is készíthetsz, mivel könnyen formázhatóvá teszi az alapanyagokat. A boltban kapható, túlzottan édes müzliszeletek helyett magad is készíthetsz zabpelyhes házi energiaszeletet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr9313620176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása