Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Véletleneken múlik a sorsod?

2018/04/02. - írta: Galgóczi Dóra

Elindulsz otthonról egy szürke reggelen, ma sem fog történni semmi érdekes, állapítod meg, és felpréselődsz a hetes buszra. Majd mielőtt leszállnál, megszólít valaki, és ettől a pillanattól kezdve új irányt vesz az életed.
A hózápor elől bemenekülsz egy könyvesboltba, leemeled az első, szemed elé kerülő példányt, belelapozol és egyszerre megszűnik körülötted a világ. Olyan ajtókat nyit meg benned a könyv, amelyek hatására egészen másként tekinted a sorsodat, a céljaidat. Talán másnap el is határozod, új vállalkozásba fogsz, vagy feliratkozol egy társkereső oldalra, mert végre elhiszed, hogy a válásod után is van még remény.

66660023_ml.jpg


Elutazol nyaralni, ám az autód lerobban és kénytelen vagy megszállni egy ismeretlen vidéken. Ráébredsz, ez a te világod, és eszed ágában sincs többé a zsúfolt városban lakni. Már fél éve hiába keresel állást, de ma felhív egy rég nem látott barátnőd, aki most bővíti a cégét és épp egy ilyen agilis, kicsit nagyszájú, de talpraesett asszisztensre lenne szüksége.

Véletlenek? Látszólag. Te azonban elgondolkodsz, mert egészen úgy tűnik, mintha valamilyen láthatatlan erő rendezné a mozaikot éppen úgy, hogy teljesebb legyen az életed. - Á, csak a dolgok furcsa egybeesése! – hessegeted el a témát, mégsem hagy nyugodni. Éppen akkor, éppen veled történnek olyan előre nem látott események, hogy kételkedni kezdesz a véletlenekben. Nem kell istenhívőnek lenned, sem spirituális tanok követőjének, de úgy tűnhet, mintha valaki vagy valami mozgatná a nagy Egészet. Hogy kölcsönös legyen a szerelem a választottaddal, nem csak egyoldalú. Hogy abba a családba szülessen egy fokozottabb figyelmet kívánó gyermek, ahol a szülők képesek helyt állni. Vagy éppen nekik kell megtanulniuk ezáltal a több türelmet, a lelassulást, önzetlenséget. Hogy látszólag kiborító, ha felmondanak valakinek, de ha nem történik meg, sosem derül ki, hogy egészen máshoz van tehetsége, amit így most kipróbálhat.

b293673.JPGVajon nem éppen az lenne furcsa, ha mindezek a véletlen játékai lennének? Sorsfordító eseményekre visszagondolva, még nem tudod megfogalmazni, csak érzed, kell ott lennie még egy kis titoknak. Lehet, hogy egy telefonhívásban találod a megoldást. Mint Benjámin, a „Halló, itt a Mennyország!” című regényem főhőse. Ha kíváncsi vagy rá, hogy a gátlásos fiú élete hogyan változott meg egy különös Idegen hatására, most kedvezményesen tiéd lehet a könyv. Az is kiderül, miként békélnek meg az öregedéssel az idősek otthonának lakói, és vajon eligazodik-e az autizmussal élő fiú, Robi az egészségesek világában.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5213668176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása