Pintér-Galgóczi Dóra blogja

A tervezésben vagy a megérzésben hiszel?

2018/04/16. - írta: Galgóczi Dóra

Nyolcévesen büszkén újságolod a nagyinak, hogy állatorvos leszel, mert imádod a cicákat. Most egy multinál nyomkodod a fénymásoló gombját, megint bemondta az unalmast a nyavalyás.
Húszévesen eltökéled, még a karrierépítés előtt lesz két-három csemetéd, úgy az igazi, fiatal anyukának lenni! Most a cikket böngészed, amiben a nőgyógyász megnyugtatja az olvasókat, hogy negyven felett sem késő.
Félreteszel egy kis összeget az amúgy sem nagy fizetésedből, hogy nyugdíjas korodban végre elutazz Horvátországba, mert eddig a Balatont is alig láttad. Ám mire eljön az idő, legyintesz, dehogy ülsz fel a társasutazás buszára ami csak négyóránként áll meg és senki nem törődik vele, hogy neked sokkal sűrűbben kell vécére menned. Inkább bepakolsz a bőröndbe, hogy lemenj Aligára.
Tervezünk, kigondolunk, kiszámoljuk, aztán… aztán valami közbelép. De biztos, hogy baj ez? Nem lehet, hogy a véletlenek éppen arrafelé terelnek, hogy jobb legyen az életünk?

hold_1.jpg

Mégha az adott pillanatban nem is tudod, mi miért történik, mintha lenne egyfajta rendező elv tőlünk függetlenül. Így van ez a babatervezéssel is – rákészülsz, vagy éppen úgy döntesz, nem neked való a szülőség és a családosdi. Aztán egy váratlan pillanatban utolér egy érzés – halványan, épphogy átsuhan a homlokod mögött. Nem, nem tervezted, sőt, rá sem gondoltál már régóta. Mégis ott van, és ahelyett, hogy menekülnél vagy megijednél, furcsa és jóleső nyugalom telepszik rád. Körbefon a nem-tervezettség biztonsága. Minden így van jól, ahogy.

Átélted már ezt az érzést, valamilyen élethelyzettel kapcsolatban? Elhessegetted, vagy megőrizted? Én azt hiszem, több ilyen pillanat van az életünkben, csak a villogó-zakatoló külvilág elhallgattatja, mielőtt még észrevennénk. Pedig érdemes kapcsolódni, a nagy egészhez, ahonnan az önmagukért létező megérzések jönnek. Erről írtam legújabb könyvemben, a címe: Messziről jött magzatok. Egy ikerpár születésének történetén keresztül gondolkodom arról, vajon véletlen-e, hogy kik, mikor és hová érkeznek ide, földlakónak? Milyen tudást hoznak magukkal, és bennünk léteznek-e már a fogantatás előtt, mikor még nincs kézzel fogható bizonyíték a létezésükre – de talán a megérzést már odaajándékozták nekünk.

Gyertek el a könyvbemutatóra is, április 20-án a Millenárisra, 17 órától! A könyvet pedig meg is vásárolhatjátok kedvezményesen:

https://www.libri.hu/konyv/galgoczi_dora.messzirol-jott-magzatok.html

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6013780744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása