Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Miért szeretek találkozni az Olvasókkal?

2018/05/19. - írta: Galgóczi Dóra

Sokan úgy képzelik, az író olyan furcsa személy, aki csak ül a bagolyvárában és legszívesebben ki sem mozdul onnan. Megírja a könyvét, leadja a Kiadónak, majd elégedetten hátradől.

konyvfesztivalon_2.jpg

A valóságban a legtöbb regényíró és költő nem így éli a napjait. Tudja, hogy akikhez a soraival szól, rá is kíváncsiak! Nem csak az írott gondolataira, de a személyiségére, arra, hogyan beszél az olvasókhoz. Mit gondol a világról a könyvein túl, és vajon szerényebb vagy domináns, zárkózott vagy nyitottabb egyéniség?
Ezért szeretek időről időre találkozni a könyvbarátokkal. Egy új regény megjelenése több alkalmat is kínál erre. Elsőként a könyvbemutató, amikor egy beszélgetés keretében ismerhetik meg a leendő olvasók a nemrég született könyvemet. Oláh Andreával már összeszokott páros vagyunk, ő kiváló műsorvezető-szerkesztőként - és  nem utolsósorban igaz barátként - szinte jobban ismer engem, mint én saját magamat! Ám nem lenne teljes egy efféle rendezvény, ha néhány részlet el nem hangozna a szóban forgó könyvből. Ehhez olyan színművésznőt szoktam megkérni, aki igazán együtt rezeg a gondolataimmal. Huszárik Kata és Kecskés Karina pont ilyenek, úgyhogy nem is kell tovább gondolkodnom a választáson!

A történetnek ezzel nincs vége, hiszen a következő izgalmas, több napos esemény az Ünnepi Könyvhét! Itt kötetlen beszélgetésekre, dedikálásra van lehetőség. Szabad téren, rengeteg egyéb Kiadó és könyv között, sok-sok akcióval. Jönnek ismerősök és még ismeretlenek, és legnagyobb öröm, amikor újságolják, mennyire tetszett valamelyik előző könyvem, és nagyon várják, hogy az újat is olvashassák. Új barátságok is szövődtek így, és nagy öröm látni, hogy az információtengerben azért még leülnek az emberek otthon az állólámpa mellé, hogy este legalább néhány oldalt olvassanak. Mert örök optimizmussal hiszem, hogy a könyv: örök. Velünk lesz örömteli és búsabb pillanatainkban, megnyugtat, hogy a szereplők, sőt maga az író is kerül nehéz útvesztőkbe élete során. Mégis talál kiutat, és akkor nekünk is sikerülhet!

Szeretettel várlak benneteket júniusban az Ünnepi Könyvhéten, a legújabb regényem, a Messziről jött magzatok dedikálásán. Találkozzunk, beszéltessünk ott is!
Június 9-én szombaton, 11.30-tól Budapesten a Vörösmarty téren a Libri standjánál. Ugye, eljöttök?
Az esemény Facebook-linkje: https://www.facebook.com/events/1933503820295907/

iratkozz_fel_a_hi_rlevelemre_e_s_e_rtesu_lj_elso_ke_nt_az_aktua_lis_posztjaimro_l_akcio_imro_l.png

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr513928010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása