Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Miben segít a talpreflexológia?

2018/08/10. - írta: Galgóczi Dóra

Az ősi kínai gyógyászat 5000 évvel ezelőtt felismerte, hogy a talp területei összeköttetésben állnak az egyes belső szervekkel. Térképhez hasonlóan megrajzolhatók azok a pontok, melyek finom ingerlése beindítja a gyógyító folyamatokat. A módszer az idők során világszerte elterjedt, és sikerrel alkalmazzák.

 talp_4.jpg

A talp-reflexológia abból a felfedezésből ered, hogy a tökéletes egészség kulcsa a szervezet zavartalan energia-áramlása. Ha egy szervben hiány vagy többlet keletkezik a működéséért felelős energiából, különböző panaszok, majd betegség jelzi a kibillent egyensúlyt.

A testedet behálózó energiapályák a talpon végződnek, és érdekes kölcsönhatás figyelhető meg a szervek állapota és a talppontok között. A megbetegedett testrész úgy jelzi a problémát, hogy a neki megfelelő reflexpont masszírozásakor fájdalmat érzel. Ennek oka, hogy a felhalmozódott káros anyagcsere-termékek kristályos göbökké állnak össze az érintett reflex-zónában. Az érzékeny terület masszírozásával ezek a lerakódások szétoszlanak és az energia újból szabadon áramolhat.

Akkor is eredményesen csillapíthatod a panaszaidat, ha még nem alakultak ki a méreganyag-kristályok. Ilyenkor a talp idegvégződései és a nekik megfelelő szervműködés összefüggéseit használod. A fájdalmat vagy egyéb kellemetlen tünetet okozó testrészhez meg kell keresned a vele kapcsolatban álló talp-területet. Az óvatos masszírozás visszajelzést küld az idegrendszer számára, mely az öngyógyító folyamatokat irányítja.

Komolyabb betegség esetén mindenképp képzett talp-reflexológustól kérj segítséget, és a tanácsainak megfelelő ideig vedd igénybe a terápiát.

A leggyakoribb állapotok és panaszok, melyeknél hatékony segítséget nyújt a talpmasszázs:

  • hormonális eredetű problémák
  • anyagcsere-betegségek
  • salakanyagok felhalmozódása
  • emésztési zavarok
  • mozgásszervi panaszok
  • szorongás
  • álmatlanság
  • krónikus energiahiány

Ha reflexológushoz fordulsz – akár hozzám, akár másik kollégához – első alkalommal állapotfelmérés történik. Megbeszéljük, mik a panaszaid, milyen téren kellene javítani az egészségi állapotodon. Majd egy általános, minden reflex-zónára kiterjedő kezelés törtnénik. Ez kiváló visszajelzést ad a jelenlegi problémáidról.
Ezután megbeszéljük, hogy milyen gyakorisággal érdemes részt venned a kezeléseken. Általában tíz alkalom az alap, legalább heti egy-két napon. Kezdetben tapasztalhatsz méregtelenítési tüneteket – ne ijedj meg, ez jó jel, a szervezeted tisztulni kezd. Majd fokozatosan csökkennek a testi-lelki panaszok.

A talpreflexológia jól összeegyeztethető egyéb gyógymódokkal, akár orvosi, akár természetgyógyászati terápiákkal. Ha kipróbálnád, várlak szeretettel egy hangulatos, budai stúdióban!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6114164527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása