Pintér-Galgóczi Dóra blogja

Vegán orvosok tömege a Fehér Ház előtt

2018/08/17. - írta: Galgóczi Dóra

Ha egy életformáról vagy étrendről hallasz, eleinte bizonytalan lehetsz. Jó-e ez neked, egészséges maradsz-e tőle, óvod-e a bolygó jövőjét is? A vegán életmód rohamosan terjed. Most már az sem lehet kifogás, hogy ne lenne orvosilag igazolt pozitív hatása. Washingtonban, a Fehér Ház előtt többszáz orvos gyűlt össze, hogy így üzenjenek Amerikának és a világnak: váltsatok vegánra!

vegan_kep.jpg

A növényi alapú étrendet képviselő doktorok egy táplálkozástudományi konferenciára érkeztek, ahol céljuk, hogy minél több kolléga megismerje a legújabb kutatásokon nyugvó eredményeket. Nem csak gyakorló orvosok, de orvostanhallgatók is szép számban megjelentek - így az a biztató cél is megvalósul, hogy már az egyetemi  oktatásban is elterjedjen a vegánság betegségmegelőző, és a gyógyulást segítő szerepe.

A Fehér Ház előtti demonstrációt Dr. Neal Barnard vezette, aki jelentős sikereket ért el pácienseinél a növényi étrend alkalmazásával. Célja, hogy a gyermekek egészségét is óvja a kórházi koszt javítása által.
A non-profit szervezet nem csak a táplálkozás terén hirdeti az erőszakmentességet, de kiáll az állatkísérlet-mentes kozmetikumok forgalmazása mellett is.

Az eredeti cikket itt olvashatjátok:
https://www.livekindly.co/hundreds-doctors-tell-america-go-vegan-white-house/

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noilelek.blog.hu/api/trackback/id/tr10014177649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása